Uusi versio Seksuaalioikeuksien julistuksesta

Kategoriat: Uutiset ja Sexpon kannanotot

Maailman seksuaaliterveysjärjestö (World Association for Sexual Health, WAS) on julkaissut 4.9.2014 uuden version Seksuaalioikeuksien julistuksesta. Julkaisulla juhlistettiin maailman seksuaaliterveyspäivää, jota vietettiin tänä vuonna viidettä kertaa.

Uusi versio on pidennetty ja tarkennettu, sekä esitetty kansainvälisten ihmisoikeussopimusten tyyliin. Se on aiempaa, vuoden 1999 versiota johdonmukaisemmin koottu, paremmin perusteltu ja muotoilultaan systemaattisempi. Tästä johtuen sitä voidaan paremmin käyttää ihmisoikeusjuridiikassa muiden ihmisoikeusasiakirjojen rinnalla. Uutta versiota työsti monikansallinen ja -ammatillinen työryhmä, jossa oli mukana Suomesta Sexpon toiminnanjohtaja Tommi Paalanen.

Viralliset englannin- ja espanjankieliset versiot löytyvät WAS:n sivustolta

Tulostettava englanninkielinen tekstiversio löytyy täältä