Sexpo mukana saimaannorpan suojelutyössä

Kategoriat: Sexpossa tapahtuu

Saimaan vesistöissä elävän, uhanalaisen saimaannorpan suojelemiseksi on tehty pitkäjänteistä työtä jo pitkään. Laji on kuitenkin edelleen yksi harvinaisimmista hyljelajeista, ja sen uhkana ovat muun muassa vuosi vuodelta leudommat talvet ja norppa-alueille asetetut kalastusverkot.

Saimaannorpan katoaminen Saimaan vesistöistä on herättänyt keskustelua myös toimistollamme, ja päätimmekin työyhteisönä ryhtyä suojelemaan uhanalaista norppaa liittymällä WWF:n norppakummeiksi. Norppakummeina osallistumme saimaannorppaa koskevan tutkimuksen kehittämiseen, norppa-alueiden suojeluun pesinnän edistämiseksi sekä WWF:n vaikuttamistyöhön, joka tähtää lajin säilyttämiseen osana suomalaisen luonnon monimuotoisuutta. Lähiaikoina toimistoamme saapuu myös sulostuttamaan toimiston oma pehmonorppa, joka pääsee sulattamaan sydämiä kiireisen kevään keskellä.

norppa

Lisää tietoa saimaannorpasta löytyy muun muassa WWF:n sivuilta.