Harjoittelua seksuaalineuvonnan parissa

Kategoriat: Sexpossa tapahtuu

”Olen Dan Muhonen, yhteisöpedagogiopiskelija Helsingistä. Tämä on ensimmäinen ammatillinen harjoitteluni, jonka kohteen valitsin itse. Olen ammatillisesti kiinnostunut niistä vähän raskaammista aiheista: mielenterveysongelmista, ihmisten välisestä kränästä ja kaltoinkohtelusta. Ongelmia ei kuitenkaan tarvitse aina hoitaa rämpimällä suossa, vaan niitä voi ehkäistä luomalla polkuja. Suunta oli selvä: nyt työstetään niitä ongelmia, jotka ihmiset tuovat itse esiin. Olen ollut jo pitkään kiinnostunut seksuaalikasvatuksesta, joten Sexpoon hakeminen oli luonnollinen valinta. Aloitin neuvonnan harjoittelun marraskuun alussa.

Nettineuvonnassa toimiminen ylitti odotukseni. Jokainen kysymys tuntuu yhtä tärkeältä, vaikka aiheet liikkuvat laidasta laitaan. Lähes joka kysymyksessä näkyy huoli omasta riittävyydestä muiden silmissä. Usein saa antaa kysyjille luvan olla olemassa. Tuntuu pahalta, että heistä tuntuu pahalta, mutta minusta on hienoa olla avuksi.

Näissä piireissä oppiminen ei lopu koskaan. Parhaimmillaan Sexpossa työskentely ei tunnu työltä, vaan mielenkiintoisten aiheiden pyörittelyltä moniammatillisen tiimin kesken. Voisin tehdä tätä vaikka maailman tappiin.”

Tervetuloa Sexpoon, Dan!

dan8-11