Yhteistyön tuulia Islannissa

Kategoriat: Sexpossa tapahtuu

Islannissa järjestettiin kansainvälinen intersukupuolisuutta ja lasten oikeuksia käsittelevä symposiumi, jossa Sexpoa edustivat Tommi Paalanen ja Tiina Vilponen. Paalasen puheenvuoro käsitteli etiikkaa ja kulttuurisia oikeuksia ja Vilposen esityksessä pureuduttiin keholliseen koskemattomuuteen ihmisoikeutena.

Kitty Anderson, Intersex Iceland -järjestön puheenjohtaja, puhui intersukupuolisten lasten tilanteesta ja oikeuksista. Teologian ja uskontotieteiden professori Solveig Anna Boasdottir luennoi sukupuolesta kulttuurisena diskurssina ja haasteista, joita käsitykseen liittyy.

Vilponen on opintovapaallaan opiskellut Reykjavikin yliopistossa seksologiaa. Tiedonvaihtoa seksologiasta sekä symposiumin aihepiireistä on käyty syksyn mittaan puolin ja toisin.

islanti