Vaiettu kipu -opas nyt ladattavissa Sexpon kotisivuilta

Kategoriat: Uutiset ja Sexpon kannanotot

Seksuaalineuvoja Eine Siimeksen Vaiettu kipu – seksuaalineuvonnan merkitys yhdyntäkipujen hoidossa -opas on nyt julkaistu.

”Yhdyntäkivut koskettavat hyvin suurta joukkoa ihmisiä, mutta niistä ei juurikaan uskalleta puhua. Kivut voivat aiheuttaa surua, häpeää ja toivottomuutta ja pelkoa siitä, voiko seksistä enää koskaan nauttia”, Siimes toteaa.

Seksuaalineuvonnassa voidaan tarjota lisätietoa kivusta ja antaa tietoa kipujen hoitomenetelmistä sekä niiden vaikutuksesta parisuhteeseen. Kipujen taustalla olevat syyt kartoitetaan gynekologin vastaanotolla. Tutkimusten perusteella saadaan suunniteltua tilanteeseen sopivimmat hoitomuodot.

Yhdyntäkipujen hoidossa hyödynnetään fysioterapiaa ja seksuaaliterapiaa. Seksuaaliterapiassa voidaan kartoittaa erilaisia tapoja nauttia läheisyydestä, harjoitella erilaisia tapoja rentoutua ja pureutua kipujen aiheuttamiin tunteisiin.

Opas on vapaasti ladattavissa ja hyödynnettävissä seksuaalineuvonnan tukena. Opas antaa myös lisätietoa ihmisille, joita kivut henkilökohtaisesti koskettavat.

Oppaan on taittanut graafinen suunnittelija Miia Törmänen ja se löytyy myös Sexpon aineistopankista.