Yliopistolta harjoittelija Sexpoon

Kategoriat: Sexpossa tapahtuu

”Olen Ida Malinen ja opiskelen Helsingin yliopistossa teologiaa, pääaineena minulla on uskontotiede. Hain maisterivaiheen työharjoitteluun Sexpolle, sillä työ seksuaalineuvonnan ja -terapian parissa sekä seksuaalisuus ja psykologia yleisesti kiinnostavat minua. Olen itse avoin ja analyyttinen ja pyrin näkemään asioissa monia puolia. Uskallan kohdata vaikeita ja vaiettuja aiheita samalla ymmärtäen, että ihmiset käsittelevät asioita ja reagoivat niihin yksilöllisesti.

Teologinen koulutus on antanut minulle keinoja kohdata ja ymmärtää sekä uskonnollisen vakaumuksen omaavia että eri kulttuureista tulevia ihmisiä. Nämä taidot näen hyödyllisiksi seksologisessa työssä, jossa huomioidaan asiakkaan mahdollinen hengellinen tausta tai vakaumus osana asiakasta, hänen tarpeitaan ja kenties haasteitaan. Myös kandidaatintutkielmassani perehdyin uskonnollisuuden ja seksuaalisuuden välisen suhteen teemoihin.

Heti ensimmäisenä harjoittelupäivänäni Sexpolla sain tehtävikseni runsaasti mielenkiintoisia projekteja, ja olin niin innoissani kaikista aiheista, etten oikein osannut päättää, mistä aloitan. Päädyin tekemään taustoitusta jokaiseen liittyen. Uskon, että harjoittelu antaa minulle paljon eväitä tulevaisuuteen, ja innokkaana odotan, mitä kaikkea pääsen oppimaan sen aikana. Tehtäviini harjoittelun aikana kuuluu monipuolinen tutustuminen Sexpo-säätiön toimintaan, muun muassa nettineuvonnan, luennon ja kirjallisen esitteen toteuttaminen. Lisäksi osallistun moniin Sexpon tapahtumiin harjoitteluni aikana.”

Tervetuloa Sexpoon, Ida!