Tiia Forsströmistä Sexpo-säätiön uusi puheenjohtaja

Kategoriat: Uutiset ja Sexpon kannanotot

Sexpo-säätiön uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu tietokirjailija, sukupuolentutkija ja seksialan yrittäjä FM Tiia Forsström (ent. Aarnipuu).

Forsströmillä on pitkä kokemus seksuaalipolitiikasta ja vaikuttamistyöstä: hän on ollut mm. Setan puheenjohtaja vuosina 2001–2005 ja Helsingin kaupunginvaltuutettu vuodet 2004–2008. Sateenkaariperheet ry:ssä Forsström on toiminut sekä hallituksen puheenjohtajana että koulutussuunnittelijana. Teoksissaan hän on käsitellyt mm. sukupuolen moninaisuutta, kondomin kulttuurihistoriaa ja BDSM-seksiä.

Sexpo-säätiön puheenjohtajana Forsströmiä kiinnostaa muun muassa seksuaalisuuden poliittisuus. ”Seksuaalisuus on yhtä aikaa sekä hyvin intiimiä ja kehollista että vahvasti poliittista, ja siitä on tärkeää käydä asiallista julkista keskustelua. Seksuaalioikeudet eivät toteudu ilman poliittista päätöksentekoa”, toteaa Forsström.

Säätiön syksyllä julkaistava seksuaalipoliittinen ohjelma on konkreettinen esimerkki siitä, miten seksuaalisuus ja politiikka kietoutuvat toisiinsa ihmisten arjessa: ohjelmassa käsitellään esimerkiksi hyvän seksuaalikasvatuksen ja -neuvonnan tärkeyttä ongelmien ennaltaehkäisemisessä, ja vaaditaan maksutonta ehkäisyä nuorille. Tiia Forsström kiittää edeltäjäänsä J. Tuomas Harviaista seksuaalipoliittisen ohjelman uudistamistyön aloittamisesta.

Sexpo on toiminut vuodesta 1969 seksuaalisen hyvinvoinnin ja avoimen seksuaalikulttuurin edistämiseksi Suomessa. Säätiön seksuaalipoliittisina linjauksina ovat seksuaalioikeuksien edistäminen sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen seksuaali-, sukupuoli- ja ihmissuhdevähemmistöjen hyvinvoinnin toteutumiseksi.

”Se, että puheenjohtajaksi päätettiin valita seksialan ammattilainen, on myös seksuaalipoliittinen teko ja vahva viesti”, sanoo Tiia Forsström.

Lisätiedot

Tiia Forsström, hallituksen puheenjohtaja
tiia.forsstrom[at]kipuna.fi, 041 591 095

Tiina Vilponen, viestintävastaava
tiina.vilponen[at]sexpo.fi, 050 363 2852