Sexpo käynnistää uuden kansainvälisen seksologian koulutusohjelman

Kategoriat: Koulutusuutiset Uutiset ja Sexpon kannanotot

Sexpo järjestää kansainvälisen kliinisen seksologian koulutuksen, joka käynnistyy syyskuussa 2018. Koulutus on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Koulutus tarjoaa opiskelijoille tieteellistä opetusta seksologian kysymyksissä. Kaksivuotisen koulutuksen aikana syvennytään vaativaan seksologiseen asiakastyöhön muun muassa psykologian, lääketieteen ja yhteiskuntatieteiden näkökulmista.

Koulutuksen käynyt voi hakea osaamiselleen pohjoismaista auktorisointia Kliininen seksologi (NACS). Kyseistä auktorisointia on myönnetty suomalaisille vain yksittäisiä johtuen sopivan koulutusohjelman puutteesta. Sexpon koulutusvastaava ja Suomen NACSAC-auktorisointikomitean puheenjohtaja Karoliina Vuohtoniemi on erittäin tyytyväinen uuteen koulutusohjelmaan:

”Tätä koulutusta on odotettu kauan. Kliinisen seksologian koulutus mahdollistaa aivan uuden osaamisen tason suomalaisessa seksologian kentässä. Monet seksuaaliterapeuteiksi opiskelleet ovat kyselleet jatko-opinnoista jo vuosia.”

Kliinisen seksologian koulutus toteutuu englanniksi ja siihen saapuu luennoitsijoiksi yliopistoprofessoreita Islannista ja Norjasta sekä erityisasiantuntijoita Hollannista ja Yhdysvalloista. Odotettavissa on, että hakijoita tulee Suomen lisäksi myös muista Euroopan maista, erityisesti Pohjoismaista.

Kliinisen seksologian koulutusohjelma esitellään kansainväliselle yleisölle seksuaaliterveyden maailmankonferenssissa Prahassa 28.-31. toukokuuta.

Tarkat tiedot koulutuksesta löytyvät täältä.

Tutustu koulutusesitteeseen (pdf).