Sexpon toiminnanjohtaja kansainvälisen seksuaalioikeuskomitean puheenjohtajaksi

Kategoriat: Uutiset ja Sexpon kannanotot

Sexpon toiminnanjohtaja, VTT Tommi Paalanen on valittu Seksuaaliterveyden maailmanjärjestön (WAS) seksuaalioikeuskomitean puheenjohtajaksi. Valinta tehtiin toukokuussa seksuaaliterveyden maailmankonferenssissa Prahassa. Luottamustehtävä on nelivuotinen.

Seksuaaliterveyden maailmanjärjestö on vuonna 1978 perustettu kansainvälisen seksologian yhteistyöjärjestö. Sen tehtävä on vahvistaa seksuaalista hyvinvointia edistämällä seksuaalioikeuksien toteutumista.

“Seksuaalioikeuskomitea valvoo seksuaalioikeuksien toteutumista maailmanlaajuisesti ja edistää seksuaalioikeuksia viranomaisten, ammattilaisten, suuren yleisön ja vähemmistöjen keskuudessa. Komitean viimeisin julkaisu ‘Fulfil’ käsittelee nuorten seksuaalioikeuksia käytännön tasolla. Maailmanjärjestön tavoitteena on saada seksuaalioikeudet osaksi sitovaa kansainvälistä ihmisoikeuslainsäädäntöä”, kertoo Tommi Paalanen.

Vuonna 2014 WAS päivitti Seksuaalioikeuksien julistuksen, jonka laatimisessa Sexpon toiminnanjohtaja oli mukana. Paalanen myös vastasi julistuksen suomentamisesta. Seksuaalioikeuksien edistäminen on olennainen osa Sexpon työtä. Viime vuosina Sexpossa on kiinnitetty huomiota varsinkin nuorten ja erityistä tukea tarvitsevien seksuaalioikeuksien toteutumiseen.


Kuva: Jaakko Jaskari