Harjoittelua neuvonnan ja kehittämistyön parissa

Kategoriat: Sexpossa tapahtuu

”Hei!

Olen Ronja ja opiskelen viimeistä vuottani Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, josta tavoitteeni on saada yhteisöpedagogin paperit kouraan ensi keväänä. Asun Espoossa, olen 22-vuotias ja rakastan teetä ja syksyistä melankoliaa.

Facebook ilmoitti minulle kolmannen harjoittelupäivän aamuna, että facebook-kaveruuteni on kestänyt erään tuttavani kanssa jo kuusi vuotta. Kuusi vuotta sitten sain juuri tämän saman henkilön kautta kuulla ensimmäistä kertaa Sexposta.

Nämä vuodet olen seurannut Sexpon toimintaa koko ajan kasvavalla mielenkiinnolla. Olen aina ollut todella vakuuttunut kyseisen organisaation rohkeudesta ja ammattimaisuudesta, vaikka oma tietämykseni koko alaa tai toiminnan arviointia kohtaan on kasvanut huimasti kuluneiden vuosien aikana.

Olin jo peruskoulussa kiinnostunut seksuaalista hyvinvointia edistävästä sekä seksuaalisen kaltoinkohtelua ennaltaehkäisevästä työstä. Mainitessani yläasteen opinto-ohjaajalle tästä orastavasta ammatillisesta kiinnostuksestani sain ehdotuksen harkita, esimerkiksi kouluterveydenhoitajan uraa. Kaikella kunnioituksella ihanaa opoani ja terveydenhoitajia kohtaan tämä ei tuntunut oikealta suunnalta juuri minulle.

Jo vuosia kestänyt haaveilu päästä tutustumaan Sexpon toimintaan ja sen väkeen nimenomaan toimija-näkökulmasta on tuonut minut nyt siihen pisteeseen, että pääsin harjoittelijaksi. Harjoittelupaikan saaminen tuntui unelmien täyttymykseltä ja olen päässyt jo kuluneen parin harjoittelupäivän aikana tekemään esimerkiksi nettineuvontaa. Suoritan Humakin syventävää ja viimeistä harjoittelua ja on kiinnostavaa päästä antamaan tuoreet ja nuorisotyö-näkökulmaiset silmäni Sexpon käyttöön myös nettisivu-uudistuksen parissa tehtävässä työssä.

Odotan tältä syksyltä valtavasti. Odotan oppivani paljon koko kentästä ja samalla itsestäni. On innostavaa päästä haastamaan omia taitojaan ja asenteitaan muun muassa nettineuvonnan parissa. Työsarkaa riittää ja olen iloinen, että saan tilaisuuden tunkea käteni kainaloita myöten saveen tukena Sexpon moniammatillinen ja kannustava tiimi.

Ihanaa ja tunnelmallista syksyä!”

Tervetuloa taloon, Ronja!