Uusi harjoittelijamme sairaanhoito-opintojen parista esittäytyy

Kategoriat: Sexpossa tapahtuu

”Tervehdys kaikille,

Olen Julia Suikki, kolmannen lukuvuoden sairaanhoitajaopiskelija Diak Ammattikorkeakoulusta ja aloitin viikolla 42 parin kuukauden harjoittelujakson Sexpo-säätiöllä. Suoritan erityistuen tarpeessa olevien terveyden edistämisen harjoittelujaksoa.

Sexpon toimintaan tutustuin tarkemmin vasta muutama vuosi sitten, kun itse päädyin heidän koulutustilaisuuteen luennoimaan kokemusasiantuntijana. Olin juuri aloittanut SH-opintoni Diakissa ja päätin heti, että menen myös Sexpolle harjoitteluun. Arvostan suuresti täällä työskentelevien ammattilaisten vaikutusta seksuaalipoliittisiin kysymyksiin, jotka ovat lähes aina myös ihmisoikeuskysymyksiä. Onnekseni suoriuduin harjoitteluvalinnan haastattelusta ja testivastauksista kunnialla: täällä nyt olen!

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisoikeus- ja itsemääräämisasioista sekä seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyvistä kysymyksistä. Lainsäädännössämme on yhä paljon lapsien itsemääräämisoikeutta rikkovia epäloogisuuksia, kuten uskonnollinen ympärileikkaus, intersukupuolisten vauvojen erikoiset hoitoprosessit sekä transnuorten asema. Translain pakkosterilisaatiovaatimus rikkoo yhä ihmisoikeuksia, vaikka Amnesty on asiasta huomauttanut jo useasti sekä eduskunnalla olisi kaiket valtuudet muuttaa lainsäädäntöä esimerkiksi muiden Pohjoismaiden lakia vastaavaksi.

Hyvin erikoiseksi steriloimislain tekee myös pykälät, joiden vuoksi kenenkään muiden kuin transihmisten on puolestaan melko vaikea saada sterilisaatio, vaikka itse sitä toivoisivat.

Näin tiukka valtion valta ihmisten vyötärön alle on mielestäni erikoista ottaen huomioon, että elämme länsimaisessa sivistysvaltiossa vuotta 2017.

Seksuaalikasvatuksen tärkeyttä tulisi mielestäni korostaa kaikilla kasvatukseen ja opetukseen liittyvillä alueilla. Avoin tietämys ja myönteisen seksuaalikulttuurin näkyvyys lisäävät kaikkien ihmisten hyvinvointia.

Upean värikästä syksyä kaikille!”

Tervetuloa Sexpon tiimiin Julia!