Positiiviset pussaa Kansainvälisenä suvaitsevaisuuden päivänä 16.11.

Kategoriat: Uutiset ja Sexpon kannanotot

Positiiviset ry ja Sexpo ovat tehneet yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa ”Positiiviset pussaa” -videon Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Video julkistetaan tänään, Kansainvälisenä suvaitsevaisuuden päivänä Helsingin kaupunginmuseolla, osoitteessa Aleksanterinkatu 16 klo 17.30 alkaen.

YK:n Kansainvälisenä suvaitsevaisuuden päivänä muistutetaan kunnioittamaan ihmisten moninaisuutta, vapautta ja tasa-arvoa ja kannustetaan erilaisten kulttuurien, yhteiskuntien ja ihmisten väliseen yhteistyöhön, arvostukseen ja vuorovaikutukseen.

Positiiviset pussaa -videolla haluamme juhlistaa 100-vuotiasta Suomea, joka pyrkii kohti  yhteiskuntaa, jossa kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja yhdenvertaisia.

Videolla haluamme vähentää hiviin liittyviä ennakkoluuloja, lisätä suvaitsevaisuutta, yhdenvertaisuutta, tasavertaisuutta, edistää seksuaalioikeuksia ja seksuaaliterveyttä  – unohtamatta Positiivisia faktoja hivistä ja hivin kanssa elämisestä sekä seksipositiivisuutta!

Positiiviset pussaa -video on nähtävissä julkistamistilaisuuden jälkeen Positiiviset ry:n ja Sexpon nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa, Youtube-kanavilla sekä osana kaupunginmuseon Helsexinki-näyttelyä. Helsexinki-näyttely perustuu kaupunkilaisten omakohtaisiin kokemuksiin seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja seksistä – ja vapaudesta valita, miten niitä toteuttaa.

Sexpo ja Positiiviset ry toimivat seksuaalisen moninaisuuden, yhdenvertaisuuden, asiallisen tiedon puolesta. Tällä videolla haluttiin juhlistaa tehtyä työtä ja näyttää, että kyllä me suomalaiset osaamme heittäytyä ja olla positiivisia.

100-vuotias Suomi ei ole vielä valmis. Pussataan ja puhutaan Suomi suvaitsevaisemmaksi!